Vi måste våga att ta debatten

Sverige Demokraterna är starkare än någonsin och många står helt häpna och frågande till hur det kunde ske. Men jag tycker att det är väldigt tydligt det som skett. Ingen vill ta debatten med Sverige Demokraterna, inte ens de partierna som finns i riksdagen. De sticker huvudet i sanden och skakar på huvudet och säger ”aldrig att jag samarbetar med detta parti”, men visa det då! Det räcker inte med att vända ryggen till och ignorera dem, det hjälper ju absolut ingen. Vi lever i en demokrati och vi hyllar denna demokrati, vi är ju alla med och bestämmer. När resultatet däremot inte blir som förväntat eller som vi hoppats på då blir vi fullständigt chockade.

Det vi inte får glömma är att nästan 13 % av de röstberättiga i Sverige röstade på detta parti, varför är det så? SD är ett främlingsfientligt parti och många av de politiskt aktiva har varit aktiva inom nynazismen och trots att dessa personer blivit av med sin ställning inom partiet när det avslöjats så finns det ju ändå en anledning till varför så många ur denna grupp dragit sig till detta parti som har som sin allra största samhällsfråga att minska på invandringen, reducera den kraftigt och främja de svenska traditionerna. Det är inget fel i sig, men när man skyller på att folk som invandrat från andra länder hotar våra svenska traditioner så visas denna rädsla för främlingar sig tydligt. Kan vi inte leva tillsammans i detta land men ha olika traditioner?
Rädslan som finns hos partierna i riksdagen när det gäller SD gör dem sårbara inför SDs politik. Alla är livrädda att sammankopplas med Jimmy Åkesson och hans växande parti. Jimmy som rycker på axlarna när han spelar bort 50 000 kr på en kväll på nätcasinot Mr Green. Men så ser det ut just nu och det är folket som har röstat och det ska respekteras för annars så har vi inte en demokrati. Det är inte onda människor som röstar på SD det är människor som vill säga något, det är något som inte fungerar i det svenska samhället. Vad behöver vi se över? Är det migrationen? Är det arbetsmarknadspolitiken? Är det bostadsfrågan?

Först och främst så måste våra politiker ta röstarna på allvar och inte nervärdera dem som mindre vetande, för det är precis så det tolkas när SD fryses ut och blundas för. Nej, bjud upp till debatt, i ifrågasätt, be om statistik och rannsaka deras egna lösningar. Precis som vi gör när vi möter upp vilket parti som helst i riksdagen.

Någonting måste göras för klyftorna i samhället bara växer och växer. Det är inte ok för alla vi människor har rätten att bemötas på samma sätt oavsett bakgrund, färg, kön och form. Det är en mänsklig rättighet och något om alltid ska belysas och bekämpas. Barnen som börjar skolan ska ha samma förutsättningar oavsett socioekonomisk bakgrund eller härkomst, fattas bara annat. Kvinnor har exakt lika rätt som männen att ta plats i samhället och tjäna samma lön. Något annat kan aldrig accepteras, därför så måste vi alltid ta debatten.